11 geheimen die je nooit wist over Popeyes

20 Dec 2022

11 geheimen die je nooit wist over Popeyes

Popeyes Louisiana Kitchen heeft dan wel wortels in het zuiden, maar het is voor iedereen een favoriet geworden met gefrituurde kip. Dat kenmerkende oranje logo is overal een baken voor liefhebbers van gefrituurd eten, waar je weet dat je altijd goed uitgevoerde troostmaaltijden met Cajun-smaken krijgt. Natuurlijk is het, net als bij elk ketenrestaurant, de moeite waard om enkele geheimen en hacks op te merken, al was het maar om de verwachtingen realistisch te houden of een paar dollar te besparen. Voordat je in dat broodje gefrituurde kip bijt, lees je de geheimen die Popeyes restaurant liever niet kent. En mis 11 geheimen die Arby's niet wil dat je weet niet.

1

Beyoncé eet levenslang gratis

beyonce

Dit is misschien wel het beste voordeel ooit, Beyoncé heeft blijkbaar toegang tot een eindeloze voorraad Popeyes. "Overal waar ik ging, kochten mensen Popeyes voor me, zoals de fans, en Popeyes hoorde, dus gaven ze me een levenslang lidmaatschap", vertelde de zangeres aan Oprah in 2003. De zangeres bekende toen dat ze zich te schaamde om de kaart te gebruiken.

2

Ze serveerden ooit kippenvleugels gegooid in champagne en 24-karaats goud

popeyes blackened chicken tenders

Ja, Popeyes is altijd een beetje extra, en ze gingen over-the-top voor de opening van hun 3000ste winkel, meldt Eater. In 2018 paneerden ze op slechts vier locaties hun kippenvleugels zonder botten in champagne voordat ze ze in 24-karaats goudvlokken gooiden - voor de lage prijs van $ 5!

GERELATEERD: We hebben 11 fastfoodbroodjes met kip geprobeerd en dit is de beste

3

Je kunt jusfriet menu hacken

popeyes cajun fries

Terwijl de meeste fastfoodrestaurants geen jus aanbieden, biedt Popeyes jus aan over hun aardappelpuree. Bestel gewoon de gewenste maat friet en vraag vriendelijk om een ​​kant van jus. Giet over je pittige Cajun-friet (of dip, je doet het) en voilà, discofriet!

GERELATEERD: De beste geheime menu-opties bij uw favoriete fastfoodketens

4

Niet elke locatie heeft het volledige menu

popeyes kitchen

Popeyes feloranje bord stippelt veel rustplaatsen in de VS uit, maar als je dat bord op een late avond ziet, hoop dan niet op een broodje kip. We weten niet zeker waarom, maar de meeste Popeyes-restaurants bieden een verkort menu, zoals mensen hebben opgemerkt op Reddit en Tripadvisor, en voor sommige staten, zoals Maine, zijn dat de enige locaties.

Verhaal gaat verder

GERELATEERD: 6 geheimen waarvan Popeyes-medewerkers niet willen dat u ze weet

5

Het restaurant moest zijn eigen recept terugkopen

Popeyes Chicken Sandwich Combo

Een paar jaar geleden haalde Popeyes landelijk nieuws voor het uitgeven van maar liefst $43 miljoen om hun geheime recept voor gebakken kip te kopen, volgens Thrillist. Hoewel Copeland in 1992 afstand deed van de controle over het bedrijf, had hij de keten een jaarlijkse royaltyvergoeding van $ 3,1 miljoen in rekening gebracht om de recepten te gebruiken. Nu moet Popeyes het landgoed Copeland nog steeds betalen voor specerijen, maar ze hebben de recepten wel in handen gekregen.

GERELATEERD: 11 geheimen die KFC niet wil dat je weet

6

Er is een echte reden waarom de naam geen apostrof heeft

popeyes interior

Hoewel de naam van het restaurant als bezittelijk leest, heeft er nergens een apostrof gestaan. Copeland grapte dat hij "te arm" was om er een te betalen, meldt Thrillist toen hij begon, en later, zelfs na de enorme groei van het restaurant, hield hij de branding consistent.

GERELATEERD: 7 fastfoodlogo's met verborgen berichten

7

De ketting is niet genoemd naar de spinazie-liefhebbende zeeman

popeyes exterieur

Je zou denken dat Popeyes is vernoemd naar het stripfiguur, maar oprichter Al Copeland was een fan van de klassieke film The French Connection en Popeye Doyle was een personage gespeeld door Gene Hackman. Copeland hield naar verluidt gewoon van de stijl van het personage!

GERELATEERD: 73 gezonde kiprecepten

8

Je kunt de gebraden kip thuis maken

popeyes ghost pepper wings

"Een van de kenmerken van Popeyes-kip is de hoeveelheid smaak die we krijgen door het marineren, of het nu een boterhamfilet, een stuk gebakken kip of een mals stuk is," Amy Alarcon, hoofd culinaire innovatie voor Popeyes, vertelde Forbes. Volg gewoon haar recept voor geroosterde kip en bak het vervolgens in zeer hete olie met een hoog rookpunt, zoals plantaardig bakvet of arachideolie.

9

Popeyes wil zelfs dat je zijn nieuwste broodje kip maakt

Toen Popeyes in november zijn Blacked Chicken Sandwich uitbracht, gaf het de lijst met kruiden vrij die het gebruikt om de sandwich te maken.

Als je online naar zo'n beetje elke populaire fastfood-sandwich zoekt, vind je tientallen, zo niet honderden copycat-recepten. Popeyes heeft er echter alle vertrouwen in dat zijn techniek beter zal zijn dan die van jou en dat het echte werk alleen kan worden geserveerd door zijn restaurants.

De vangst? Het leverde de verhoudingen niet op.

10

Het laatste Popeyes-buffet is in 2021 gesloten

buffet gefrituurd eten

Blijkbaar waren veel Popeyes-locaties ooit eigenlijk onbeperkte buffetten. Door de jaren heen zijn ze helaas uitgefaseerd. De laatste die binnen stond, Lafayette, LA, werd beroemd gemaakt door Anthony Bourdain, die drie dagen achter elkaar op de locatie at en genoot van het prijskaartje van $ 8,99. Volgens Eater staat de locatie er helaas nog steeds, maar heeft het buffet de pandemie niet overleefd.

GERELATEERD: 11 geheimen die Texas Roadhouse niet wil dat u weet

11

Deze geheime kruidenmix zal je gegrilde kip opwaarderen

popeyes cajun sprinkle

Gefrituurd voedsel overslaan maar alle smaak missen? Vraag naar de Cajun Sparkle-spice van de keten, die wordt gebruikt op peuters en wat gebakken kip, en volgens Mashable achter de toonbank wordt bewaard. Cajun Sparkle, dat knoflookpoeder, uienpoeder en rode en zwarte peper bevat, smaakt hartig en kruidig ​​en verheft echt de gegrilde opties van de keten - het is ook geweldig op alles wat gefrituurd is!

Een eerdere versie van dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 25 december 2021. Het is bijgewerkt met nieuwe informatie.