Wist je dat je online je autoverzekering kunt regelen?

08 Mar 2024

Wist je dat je online je autoverzekering kunt regelen?

Sommige dingen moet je doen, maar je stelt ze uit omdat je er geen zin in hebt. Een van die dingen is een passende autoverzekering afsluiten. Iedereen weet dat het belangrijk is om je wagen van een verzekering te voorzien, maar de kans is groot dat je deze klus voortdurend uitstelt. Je kunt echter gemakkelijk een online autoverzekering aanvragen waarmee je niet alleen aan je wettelijke plicht voldoet, maar waarmee je ook veel geld kunt besparen. Wij laten je graag zien waar je op moet letten wanneer je een goede verzekering wilt afsluiten. 

Zorg ervoor dat je een passende polis afsluit voor je auto

Een verzekering is bedoeld om kosten te besparen. Hoe uitgebreider je dekking is, hoe meer geld je met je polis kunt besparen. Om te achterhalen wat voor je auto een passend pakket is, is het belangrijk om te kijken naar de leeftijd van je wagen. Aan de hand van de leeftijd van je wagen kun je je bijpassende verzekering auto berekenen. Naarmate je auto ouder wordt, neemt de dagwaarde ervan af. Dat heeft gevolgen voor de vraag of het nut heeft om opgelopen schade weer te herstellen. Voor nieuwe wagens kan dit vaak goed uit, maar voor oudere auto’s geldt dat ze de reparatie vaak niet meer waard zijn; de kosten van het herstel zijn hoger dan de waarde van de auto zelf. In dat geval is het vaak beter om een andere auto te kopen. Hieruit volgt ook dat een nieuwe auto anders verzekerd moet worden dan een oude wagen. Vandaar dat je verzekeraar drie opties aanbiedt binnen het basispakket. 

Allrisk, WA+ Beperkt Casco of toch enkel de basisverzekering? 

Heb je een auto die hooguit zes jaar oud is, dan kun je deze het beste aan een allrisk verzekering koppelen. Met dit pakket worden alle vormen van schade vergoed, dus ook wanneer je zelf schade hebt toegebracht aan je auto op wat voor manier dan ook. Voor wagens van zes tot negen jaar, is de WA+ Beperkt Casco verzekering beter. Met deze polis kun je geen schade herstellen die je zelf hebt opgelopen tijdens een ongeluk dat je veroorzaakt hebt, maar je verzekeraar springt wel bij in geval van brand, diefstal of een aanrijding met een loslopend dier. Is je wagen ouder dan negen jaar? Dan heb je niet meer nodig dan de WA-basisverzekering. Met dit pakket voldoe je aan je wettelijke verplichtingen. 

Je verzekering goed afstemmen op jouw specifieke wensen 

Dé manier om meer uit je verzekering voor je auto te halen, is door een extra polis toe te voegen. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor de populaire pechhulpverzekering. Kom je ooit eens onverwacht met pech langs de weg te staan, dan kun je via je verzekering een monteur laten komen die het probleem zal traceren en waar mogelijk oplossen. Zo kun jij je weg snel weer vervolgen en zo niet, dan krijg je vervangend vervoer aangeboden. Wil je meer weten over deze aanvullende pakketten, kijk dan even op de site van je verzekeraar. Hier kun je ook meer info vinden over de basisverzekeringen. Eventueel kun je hier ook hulp inschakelen wanneer je wat meer advies wilt hebben. Mocht je gelijk spijkers met koppen willen slaan, dan kun je gelijk je ideale verzekering samenstellen en met een paar klikken op je muis is je verzekering een feit. De voorwaarden worden zo snel mogelijk naar je huisadres gestuurd zodat je die nog even op je gemak kunt doornemen. Check vandaag nog even wat jouw ideale polis is. Het kost slechts een paar minuten tijd om dit goed te regelen.