Welke verzekering is de beste voor jouw bedrijfswagen?

14 Feb 2024

Welke verzekering is de beste voor jouw bedrijfswagen?

Vind je het lastig om een passende autoverzekering samen te stellen voor jouw bedrijfsauto? Weet je niet welke verzekering je af moet sluiten en welke je af mag sluiten? Je bent niet de enige; veel mensen vinden het lastig om te bepalen welke autoverzekering precies datgene biedt wat ze nodig hebben. Daardoor eindigt een deel van de mensen met een verzekering die te weinig dekt, terwijl anderen eindigen met een optie die meer dekt dan je ooit zult gebruiken. Beide gevallen zijn niet in je voordeel en daarom is het goed dat je weet waar je op moet letten wanneer je een autoverzekering samenstelt. Wij laten je zien welke criteria je kunt hanteren, zodat je zeker weet dat je een passende autoverzekering voor je zakelijke wagen kunt samenstellen. 

De uitgangspunten bij het kiezen van een verzekering voor je bedrijfswagen 

Een autoverzekering voor je bedrijfswagen afsluiten, is niet veel anders dan een polis afsluiten voor je particuliere auto. Wat belangrijk is om te weten voordat je gaat zoeken naar een passende verzekering, is de leeftijd van je auto. Hoe ouder je wagen namelijk wordt, hoe lager de dagwaarde van je auto wordt. Wil je daarom bijvoorbeeld een bedrijfsautoverzekering afsluiten, dan kun je kiezen uit drie leeftijdscategorieën. Voor auto’s tot zes jaar is er de allriskverzekering. Deze dekt alle vormen van schade, dus ook de onkosten die je moet maken om schade aan jouw auto te repareren. De tweede optie, de WA+ Beperkt Casco verzekering, is geschikt voor auto’s tussen de zes en negen jaar oud. Met deze polis kun je vele vormen van schade laten repareren, denk bijvoorbeeld aan brand en inbraak, maar niet de schade die je opgelopen hebt tijdens een door jou veroorzaakt ongeluk. Tot slot is er de WA-basisverzekering. Deze is bedoeld om aan je wettelijke verplichting te voldoen, maar biedt verder niets voor jou. Vandaar dat deze verzekering ook aangeraden wordt voor wagens van negen jaar of ouder. 

Een aanvullende verzekering toevoegen aan de verzekering voor je bedrijfsauto

Als je eenmaal de basisverzekering goed geregeld hebt, kun je daarna nog kijken of je ook nog een aanvullend pakket toe wilt voegen aan je polis. Dit is een pakket dat niet verplicht is, maar waarmee je wel meer uit je verzekering haalt. Je kunt bijvoorbeeld pechhulp toevoegen. Met deze extra verzekering weet je altijd zeker dat er een monteur zal komen wanneer je auto diensten weigert. De monteur zal, indien mogelijk en veilig, het mankement achterhalen en herstellen. Zo kun je snel je rit weer vervolgen. Is een reparatie niet gelijk mogelijk? Dan kun je vervangend vervoer aangeboden krijgen. 

Gelijk je zaakjes regelen? 

Wanneer je gelijk je bestelautoverzekering zzp online afsluiten wilt, kun je even naar de site van je verzekeraar gaan. Daar kun je meer info vinden over de mogelijkheden en met een paar klikken op de muis stel je je ideale polis samen. Je bent diezelfde dag nog verzekerd, je krijgt binnen een paar dagen je polisvoorwaarden thuis gestuurd. Eenvoudiger kan het bijna niet, dus sluit je polis vandaag nog af.