Ontdek 5 voordelen van zakelijk leasen

07 May 2024

Ontdek 5 voordelen van zakelijk leasen

Wil je een bedrijfsauto voor je onderneming? Dat is een verstandige keuze, zeker als je als ondernemer veel onderweg bent. Je kunt een auto zakelijk aanschaffen, of juist zakelijk leasen. Wat zijn nu precies de voordelen van leasen? In dit artikel lees je er alles over, speciaal voor de zakelijke markt.

Iets nieuws proberen

Probeer je graag eens iets nieuws uit? We geven je groot gelijk, want er zijn veel merken en modellen om in te rijden. Als je een auto aanschaft, vraagt dit meteen om een hoge instapprijs. Dat kan je duur komen te staan als je keuze je toch niet bevalt. Met leasen is dit juist wel toegankelijk. Test bijvoorbeeld of je van brandstof wilt overstappen op elektrisch rijden. Met een elektrische auto operational lease rijd je zo duurzaam mogelijk, op voordelige wijze. Daarbij heb je de keuze uit de nieuwste modellen. En dat is nu juist bij elektrisch rijden zo’n voordeel, omdat deze wereld nog flink aan het innoveren is. Nieuwe elektrische auto’s rijden dus extra comfortabel!

Auto naar wens

Het brengt ons op het volgende punt: comfort. Met leasen is het makkelijk om in een auto te rijden die aan al jouw wensen voldoet. Dit kan een luxe wagen zijn! Juist omdat die hoge instapprijs achterwege blijft, kun je kiezen voor wagens in het hogere segment. Daarin rijd je straks als een zonnetje. Het stukje comfort kun je goed gebruiken als ondernemer. Grote kans namelijk dat je veel op de weg te vinden bent. In de uren die je op de weg doorbrengt, kun je het maar beter comfortabel hebben. Let niet alleen op comfort, maar ook op andere elementen van de auto. Kijk welke innovaties je erin wilt hebben. Hier is uiteraard steeds meer mogelijk. Lees je daarom goed in. Denk ook na over de gewenste grootte van de wagen. En stel vast of je nog meer specifieke wensen hebt.

Inbegrepen services

Je hebt het al druk genoeg met je onderneming. Maak het jezelf makkelijk met een auto lease zakelijk, waarbij al veel diensten zijn inbegrepen. Met je leasebedrijf stem je af van welke services je precies gebruik kunt maken. Daarbij kun je denken aan bijvoorbeeld verzekering, pechhulp en onderhoud. Het scheelt je tijd, energie en kosten om je hier zelf niet over te hoeven buigen. Je kunt hierdoor ook snel wegrijden met de auto die je uitkiest. Dat is dan weer handig als er geen tijd te verliezen is.

Vast bedrag

Voor het gebruik van de auto en de inbegrepen diensten betaal je maandelijks een vast bedrag. Het voordeel hiervan? Je weet precies waar je aan toe bent. En dat is juist als ondernemer zo handig, omdat je grip wilt hebben op je uitgaven. Hoe hoog het bedrag is, hangt onder andere af van de auto die je kiest en het contract waarmee je akkoord gaat. Richt dit natuurlijk naar jouw wensen in. Goed om te weten: de kosten van de leaseauto vallen onder zakelijke kosten. Dit betekent dus dat je dit fiscaal mag aftrekken van je opbrengsten. En dat kan je weer belastingvoordeel opleveren.

Auto als visitekaartje

Onthoud ten slotte dat je auto als een visitekaartje dient voor je bedrijf. Dat is dus nog een belangrijke reden om in een mooie auto te rijden, die past bij wat je wilt uitstralen met je onderneming. Zakelijk leasen maakt dit mogelijk. Je hoeft immers niet eerst een groot budget bij elkaar te hebben om in de juiste auto te kunnen rijden. Je hoeft alleen de vaste maandelijkse kosten op te nemen in je uitgaven. Kies de auto niet alleen uit op basis van je persoonlijke stijl. Maar houd dus juist je bedrijf in gedachten. In welke auto wil je dat je personeel en je klanten jou zien rijden? Het antwoord daarop helpt je om je keuze te vormen.

Veel ondernemers kiezen voor zakelijk leasen. Of je nu een kleine auto of een grote wagen nodig hebt: dat is aan jou om te bedenken. De voordelen zijn je nu in ieder geval bekend. Stap jij over?