11 spelers kiezen om het 2022 WK-team van het toernooi te vormen

20 Dec 2022

11 spelers kiezen om het 2022 WK-team van het toernooi te vormen

11 spelers kiezen om het WK-team van het toernooi 2022 te vormen, verscheen oorspronkelijk op NBC Sports Philadelphia

En zo is de FIFA World Cup 2022 voorbij.

Argentinië en Frankrijk speelden tot een meeslepend 3-3 gelijkspel dat uiteindelijk beslist werd in een penalty shootout, waar Lionel Messi en Co. als overwinnaar uit de bus kwamen ondanks de hattrick van Kylian Mbappé voor Les Bleus.

Na 28 dagen en 64 wedstrijden kwamen meer dan 800 van 's werelds beste spelers samen om het uit te vechten in een van de grootste toernooien die de sport te bieden heeft.

Nu komt het moeilijkste: 11 spelers kiezen om het Team van het Toernooi van de competitie op te stellen.

Toen de WK's van 2010, 2014 en 2018 ten einde waren, stelde de FIFA een statistisch Team van het Toernooi samen waarin de beste spelers op alle posities werden beloond voor hun prestaties, hoewel het geen officiële onderscheiding is.

Met 2022 in het vooruitzicht, zouden deze 11 spelers de keuze zijn om het Team van het Toernooi te maken van de actie in Qatar met een 4-3-3-formatie:

Doelman: Dominik Livaković, Kroatië

Kroatië haalde de Wereldbekerfinale van 2018 met Danijel Subašić's heldhaftige optredens tussen de stokken, en 2022 bood zijn back-up dat jaar het podium om in de schijnwerpers te treden.

De 27-jarige Livaković gaf alles voor de Vatreni, met als meest opvallende redding drie strafschoppen in één shootout om Japan uit te schakelen voordat hij 11 reddingen incasseerde en extra tijd tegen Brazilië voordat hij opnieuw won via penalty shootout. Helaas kon de doelman van Dinamo Zagreb die optredens tegen Lionel Messi en Co. niet herhalen, maar het heeft hem hoogstwaarschijnlijk een overstap naar een grotere club opgeleverd.

Eervolle vermelding: Yassine Bounou, Marokko

Linksback: Theo Hernández, Frankrijk

Een van de moeilijkste posities om een ​​elitespeler te vinden is linksback. Frankrijk had er toevallig twee: het broederlijke duo Lucas en Theo Hernández. Lucas, de oudste en belangrijkste speler van Bayern München, scheurde zijn ACL in de Groep D-opener tegen Australië.

Verhaal gaat verder

Dat opende de deur voor Theo, een starter van AC Milan, om in te stappen. Als de snelste van de twee combineerde Theo fantastisch met Kylian Mbappé langs de linkerflank en richtte hij met zijn angstaanjagende tempo grote schade aan bij verdedigers. Het leidde tot een doelpunt tegen Marokko in de halve finale, samen met twee assists voorafgaand aan het scoren. Hij krijgt hier terecht de eer, ondanks het feit dat hij door stoten heen speelde.

Eervolle vermelding: Raphaël Guerreiro, Portugal

Links middenachter: Joško Gvardiol, Kroatië

Hoe vaak zie je 20-jarige centrale verdedigers hun WK-debuut maken en eruit zien als 10-jarige veteranen? Zelden - tenzij je Joško Gvardiol bent. De centrale verdediger van RB Leipzig brak uit op het grote podium met zijn indrukwekkende spel in de Kroatische backline en vormde een cruciale samenwerking met Livaković.

Zijn elitesnelheid en balspel voor een linksbenige centrale verdediger is een andere zeldzame eigenschap die hij heeft, vooral met de kwaliteit die hij bezit op zo'n rijpe leeftijd. Hij maakte ook meerdere belangrijke runs in de aanvalsfase en werd beloond met een vliegend doelpunt tegen Marokko in de wedstrijd om de derde plaats, waarin hij ook een strafschop had moeten krijgen in de tweede helft.

Eervolle vermelding: Tim Ream, VS

Rechts middenachter: Thiago Silva, Brazilië

Over 10-jarige veteranen gesproken, Thiago Silva komt naast Gvardiol binnen. De 38-jarige Chelsea-verdediger heeft meer dan 10 jaar ervaring op zijn naam staan, en zijn leeftijd kwam nooit in twijfel met zijn onberispelijke prestaties voor de Braziliaanse backline.

Hij toonde zijn aanvallende kwaliteit met een assist tegen Zuid-Korea in de achtste finales en zette zelden een voet verkeerd als hij in balbezit was of moest verdedigen. Helaas voor zijn land resulteerde dit in een penalty shootout-nederlaag tegen Kroatië, waarbij het enige doelpunt dat ze tegen kregen een afbuiging was op het enige schot van de Vatreni op doel. Toch mag dat niet vertroebelen wat hij in Qatar deed.

Eervolle vermelding: Nicolas Otamendi, Argentinië

Rechtsback: Achraf Hakimi, Marokko

De Marokkaanse verdediging haalde alle krantenkoppen nadat ze tot aan de halve finale tegen Frankrijk geen enkel doelpunt van de tegenstander tegen kreeg. Samen met eerder genoemde Bounou en nog een speler die nog zou komen, was Achraf Hakimi sensationeel op de rechtsback.

Hakimi, 24, schittert voor Paris Saint-Germain en bracht die kwaliteit en nog wat door heel Qatar, waar zijn snelheid en een-op-een verdedigend vermogen te veel bleek te zijn voor talloze aanvallers die hij tegenkwam. Hij werd beloond met een assist voor zijn bekwaamheid bij het leveren van aanvallende hulp op de rechterflank. Er komt zeker meer voor hem en de Atlas Lions.

Eervolle vermelding: Josip Juranović, Kroatië

Verdedigende middenvelder: Sofyan Amrabat, Marokko

Het waren niet alleen de verdedigers die Marokko moeilijk te kraken maakten. Als de muur voor de achterlijn was verdedigende middenvelder Sofyan Amrabat simpelweg ondoordringbaar. De 26-jarige Fiorentina-middenvelder zou ook op weg kunnen zijn naar een grotere club, waar hij en jongere Azzedine Ounahi midden op het veld schitteren.

Amrabat besloeg hectaren ruimte over de hele linker-, rechter- en centrale zone en was monsterlijk in grond- en luchtduels. Als je het tegen hem wilde opnemen en langs hem heen wilde dribbelen, verloor je voordat het duel zelfs maar begon. Verdedigende middenvelders die sterk zijn op hun eigen helft zijn te vinden als ze goed worden gescout, maar slechts weinigen hebben de technische vaardigheid aan de bal om het spel van de verdedigende fase naar de aanvallende fase op de helft van de tegenstander te helpen - Amrabat was precies dat.

>

Eervolle vermelding: Aurélien Tchouaméni, Frankrijk

Centrale middenvelder: Antoine Griezmann, Frankrijk

Succes met proberen te kwantificeren op welke positie Antoine Griezmann speelt. De 31-jarige Fransman heeft meerdere rollen gespeeld in de selectie van Didier Deschamps, vaak spelend in een vrije rol in balbezit en als centrale middenvelder in hun 4 -4-2 middenblok. Dat laatste is waarom Griezmann hier komt.

Griezmann is de onbezongen held voor Les Bleus, met cruciale uithaalacties en tackles in de verdedigende derde plaats om het team aan te voeren met assists (3) aan de andere kant van de bal. Het middenveld van Frankrijk zag er vaak overweldigd uit bij het verdedigen, maar zijn opbouwspel is elite, waardoor het erin slaagde de finale te halen. Frankrijk kan hem letterlijk voor alles bedanken, ondanks het verlies in de finale.

Eervolle vermelding: Enzo Fernández, Argentinië

Aanvallende middenvelder: Lionel Messi, Argentinië

Wie anders? Op deze positie was vanaf het begin één duidelijke naam geschreven: de Argentijnse ster Lionel Messi. De 35-jarige is een andere speler die nog geen tekenen van veroudering vertoont, met zeven doelpunten en drie assists in zeven wedstrijden.

Argentinië had de finale simpelweg niet gehaald – laat staan ​​gewonnen – zonder zijn magie in het laatste derde deel. Ja, vier van die doelpunten waren via strafschoppen, maar ze tellen allemaal. De formule van La Albiceleste was meestal "breng de bal naar Messi en laat hem werken" - wat kort gezegd heeft gewerkt. Messi is de belangrijkste reden dat de eervolle vermelding in deze positie de cut niet haalde.

Eervolle vermelding: Bruno Fernandes, Portugal

Linkervleugel: Kylian Mbappé, Frankrijk

De volgende wereldster van het voetbal: Kylian Mbappé. De nu 23-jarige Fransman kondigde zichzelf aan op het wereldtoneel toen hij vier doelpunten maakte in zeven wedstrijden in het toernooi van 2018, waaronder één in de finale, en in 2022 zeven van de zes starts maakte met een hattrick in de finale. dat leverde hem de Gouden Schoen op.

De vedette van Paris Saint-Germain heeft ook twee assists op zijn naam staan ​​en was het hele toernooi op de linkerflank slechts een grote bedreiging. Zijn elite burst, vermogen om te versnellen en te vertragen alsof je een lichtschakelaar aan en uit zet en dribbelen in krappe ruimtes is bijna onmogelijk te stoppen. Hij heeft al zoveel bereikt in zo'n korte tijd - en er staat nog veel meer op stapel als hij het stokje overneemt van Messi en Cristiano Ronaldo.

Eervolle vermelding: Cody Gakpo, Nederland

Aanvaller: Julian Álvarez, Argentinië

Tijdens Messi's runs in internationale toernooien ging het erom dat hij nooit die ene kwaliteitsspits aan zijn zijde had. Gonzalo Higuain was hier het meest berucht om tijdens het WK van 2014, en Lautaro Martinez slaagde er niet in zijn moment te grijpen in 2022 voordat hij op de bank zat voor de finale van de groepsfase.

Dat maakte de weg vrij voor de 22-jarige Manchester City-spits Julian Álvarez om in te stappen en hij overtrof alle verwachtingen. Hij scoorde vier doelpunten in zeven wedstrijden, waarvan er vijf als starter kwamen. Als hij er niet was geweest, is het moeilijk te zien waar de doelpunten van Argentinië vandaan zouden komen. Maar zijn opkomst kwam op het perfecte moment voor Messi en Co.

Eervolle vermelding: Olivier Giroud, Frankrijk

Rechtervleugel: Bukayo Saka, Engeland

Engeland kende ondanks de kwartfinale-uitschakeling een prima toernooi. Als je de titelverdediger eerder tegenkomt dan je zou willen, kan de swing in beide richtingen oscilleren. The Three Lions kwamen tekort, maar het was de 21-jarige rechtsbuiten Bukayo Saka die als beste aanvaller op het veld de wedstrijd verliet.

De Arsenal-ster zorgde ervoor dat Theo Hernández, die deze lijst maakte, er gewoon uitzag. Hij scoorde drie doelpunten in drie starts in de kwartfinale, en linksbenige rechtsbuiten van wereldklasse zijn ook een zeldzaam ras (misschien heb je het inmiddels opgepikt, maar elite linksbenige spelers zijn een luxe). Saka lijkt voorbestemd om de volgende te worden en vertegenwoordigt Engeland op deze lijst met Jude Bellingham, Marcus Rashford en Harry Maguire allemaal goede kandidaten.

Eervolle vermelding: Ritsu Doan, Japan

Trainer: Walid Regragui, Marokko

Hier hoeft niet veel gezegd te worden. Walid Regragui nam de rol in augustus over en leidde de Atlas Lions vervolgens naar de halve finale - het eerste Afrikaanse land ooit dat dat stadium bereikte, om nog maar te zwijgen van het aantal blessures dat zijn verdedigers tijdens het toernooi opliepen. Desalniettemin was het een historische prestatie voor iemand die alle lof verdient omdat hij zijn team de beste kans heeft gegeven om game-in en game-out te winnen.

Eervolle vermelding: Lionel Scaloni, Argentinië

Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Werk hier uw instellingen bij om het te zien.