15 voedingsmiddelen die een hoog cholesterolgehalte kunnen veroorzaken, gerangschikt op verzadigd vetgehalte

20 Dec 2022

15 voedingsmiddelen die een hoog cholesterolgehalte kunnen veroorzaken, gerangschikt op verzadigd vetgehalte

De statistieken voor een hoog cholesterolgehalte zijn alarmerend, dus het is essentieel voor uw gezondheid om de 15 voedingsmiddelen te kennen die een hoog cholesterolgehalte kunnen veroorzaken, gerangschikt op basis van het gehalte aan verzadigd vet. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention "hebben bijna 94 miljoen Amerikaanse volwassenen van 20 jaar of ouder een totaal cholesterolgehalte van meer dan 200 mg / dL. Achtentwintig miljoen volwassenen in de Verenigde Staten hebben een totaal cholesterolgehalte van meer dan 240 mg / dL." Hoewel er onveranderlijke risicofactoren zijn, zoals leeftijd en familiegeschiedenis, zijn er dingen die we kunnen doen om de dodelijke aandoening te helpen voorkomen, zoals het eten van een gezond dieet. De ene richt zich op verzadigde vetten, die de neiging hebben om het cholesterolgehalte in het bloed te verhogen. "Mensen die risico lopen op een hoog cholesterolgehalte zijn degenen die een dieet hebben met veel verzadigde vetten, zwaarlijvige personen en mensen met een genetische aanleg die bekend staat als familiale hyperlipidemie of hypercholesterolemie," Jesse Feder, een personal trainer en geregistreerde diëtist bij My Crohn's en Colitis Team vertelt het ons. "Verzadigde vetten zijn de slechte vetten die uw LDL- of slechte cholesterolgehalte verhogen. Dit kan na verloop van tijd leiden tot een hoog cholesterolgehalte. Mensen met overgewicht of obesitas hebben doorgaans diëten met veel vetten / calorieën die kunnen leiden tot een verhoogd cholesterolgehalte."

De CDC zegt dat een hoog cholesterolgehalte "het risico verhoogt op hartaandoeningen, de belangrijkste doodsoorzaak, en op beroertes, de vijfde belangrijkste doodsoorzaak." Het hebben van gezonde levensstijlkeuzes en het beperken van schadelijke voedingsmiddelen die verzadigd vet bevatten, verlaagt het risico op een hoog cholesterol. De American Heart Association "beveelt aan om te streven naar een voedingspatroon dat 5% tot 6% van de calorieën uit verzadigd vet haalt. Als je bijvoorbeeld ongeveer 2.000 calorieën per dag nodig hebt, mogen er niet meer dan 120 uit verzadigd vet komen. Dat is ongeveer 13 gram verzadigd vet per dag." Om een ​​gezondere manier van eten een kickstart te geven, heeft Eat This, Not That! Health sprak met diëtisten die onthullen welke voedingsmiddelen rijk zijn aan verzadigd vet en een hoog cholesterolgehalte kunnen veroorzaken, en rangschikten ze van slecht voor je tot de #1 slechtste. Lees verder om te zien wat nummer één heeft gemaakt.

Verhaal gaat verder

15

Voedsel dat een hoog cholesterolgehalte kan veroorzaken: Verwerkt vlees (spek, worst, bologna, enz.)

spek koken in pan

Dana Ellis Hunnes PhD, MPH, RD is een senior diëtist aan het UCLA Medical Center, assistent-professor aan de UCLA Fielding School of Public Health, en auteur bij Cambridge University Press, van het nieuwe boek RECIPE FOR SURVIVAL vertelt ons, "Verwerkt vlees is een bekend carcinogeen - vooral voor colorectale kanker. Maar dit vlees bevat ook veel verzadigd vet en metabolieten (TMAO) die op zichzelf het cholesterol verhogen, evenals ontstekingen door IGF-1, insuline, en een negatief effect hebben op het microbioom. Nogmaals, al deze factoren samen verhogen het cholesterolgehalte en het LDL-cholesterolgehalte.' De USDA zegt dat spek 1,1 gram verzadigd vet bevat. De BMJ zegt: "Bewerkt vlees was goed voor 16% van de inname van verzadigd vet, terwijl onverwerkt (karkas) vlees 5% was, vis 1% en eieren 1% van de inname van verzadigd vet."

14

Voedsel dat een hoog cholesterolgehalte kan veroorzaken: granen op basis van suiker

kleurrijke ontbijtgranen

Trista Best, een geregistreerde diëtist, milieugezondheidsspecialist en adjunct-voedingsprofessor vertelt ons: "1 kopje Nature's Path Panda Puffs (biologisch) bevat 1,5 gram verzadigd vet, 3 gram vezels, 9 gram toegevoegde suiker. 1 kopje Quaker Cap'n Crunch heeft 0,5 gram verzadigd vet, <1 gram vezels, 16 gram toegevoegde suiker Granen gemaakt met toegevoegde suiker en lage hoeveelheden vezels stellen de consument in gevaar voor chronische ziekten zoals een hoog cholesterolgehalte en bloedsuiker Door het gebrek aan vezels zijn suikerhoudende ontbijtgranen nutteloos bij het verwijderen van cholesterol dat in het bloed circuleert, in tegenstelling tot vezelrijke ontbijtgranen gemaakt met volle granen en weinig tot geen toegevoegde suikers. van het gehalte aan voedingsstoffen, aangezien deze granen vaak ook veel verzadigd vet bevatten, zelfs als ze op de markt worden gebracht als gezond. Lees voedingsetiketten en ingrediëntenlijsten voor voedingsstoffen die u moet vermijden bij het overwegen van uw cholesterolgehalte.

13

Voedsel dat een hoog cholesterolgehalte kan veroorzaken: eieren

frituren van gebakken eieren met antiaanbaklaag panolie

Nichole Dandrea, MS, RDN, geregistreerd diëtist voedingsdeskundige bij Purely Planted en auteur van The Fiber Effect vertelt ons: "Eigeel bevat bijna 5 gram vet, inclusief 1,6 gram verzadigd vet per groot ei volgens de voedingsdatabase van de USDA. De meeste mensen gebruiken 2-3 eieren in gerechten zoals een omelet of een scramble, waardoor het verzadigd vet toeneemt tot 3,2 tot 4,8 gram per portie. Bovendien bevatten eieren veel een stof die fosfatidylcholine wordt genoemd. Fosfatidylcholine wordt omgezet door darmbacteriën tot trimethylamine, dat vervolgens in de lever wordt geoxideerd tot trimethylamine N-oxide of TMAO. Studies tonen aan dat proefpersonen met hoge TMAO-waarden mogelijk een hoger risico lopen op hart- en vaatziekten en beroertes."

12

Voedsel dat een hoog cholesterolgehalte kan veroorzaken: rood vlees

thaw-steak

Volgens Hunnes: "Rood vlees verhoogt het cholesterolgehalte om verschillende redenen. Het is ontstekingsremmend - wat op zichzelf het LDL- (slechte cholesterol) en het totale cholesterolgehalte kan verhogen. Rood vlees verhoogt ook TMAO en IGF-1 (een inflammatoire marker). We leren steeds meer dat er relaties zijn tussen ontsteking, TMAO en een verhoogd cholesterolgehalte.' De Mayo Clinic zegt: "Vraagt ​​u zich af welke stukken rundvlees het magerst zijn? Controleer het etiket. De etiketten op stukken rundvlees worden beschouwd als voedingsclaims, dus ze zijn onderworpen aan overheidsvoorschriften. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) regelt of vleeswaren van rundvlees kan worden bestempeld als 'mager' of 'extra mager' op basis van hun vet- en cholesterolgehalte."

11

Voedsel dat een hoog cholesterolgehalte kan veroorzaken: gefrituurd voedsel

gefrituurd voedsel

Hunnes vertelt ons: "Deze kunnen worden gefrituurd in transvetten (of verzadigde vetten) en alleen die factor kan het cholesterolgehalte verhogen. Bovendien zijn de meeste gefrituurde voedingsmiddelen vaak bedekt met witte bloem/zetmeel en bevatten in het begin veel enkelvoudige koolhydraten, die in ons lichaam werken als suiker. Dit verhoogt IGF-1, insuline en andere ontstekingsmarkers in het bloed, wat wordt geassocieerd met een verhoogd cholesterol- en LDL-cholesterolgehalte. p>

10

Voedsel dat een hoog cholesterolgehalte kan veroorzaken: bewerkte voedingsmiddelen

verscheidenheid aan bewerkte voedingsmiddelen

Lisa Richards, een voedingsdeskundige en auteur van het Candida-dieet, zegt dat voorbeelden van bewerkte voedingsmiddelen zijn: Hungry Man Boneless Fried Chicken Meal, dat 7 g verzadigd vet / 1120 mg natrium bevat. Bewerkte voedingsmiddelen zijn het doelwit als de belangrijkste bron van verzadigd vet in het standaard Amerikaanse dieet. De inflammatoire aard van bewerkte voedingsmiddelen maakt ze tot een stiekeme boosdoener van een hoog cholesterolgehalte. Ze worden meestal gemaakt met geraffineerde koolhydraten, toegevoegde suikers en gehydrogeneerde oliën. Deze kenmerken verhogen de hoeveelheid verzadigd vet en ontstekingsingrediënten van bewerkte voedingsmiddelen. Wanneer het lichaam chronisch ontstoken is, kan het zowel uw LDL (slechte) cholesterol verhogen als het HDL (goede) cholesterol verlagen. De hoeveelheid natrium in veel bewerkte voedingsmiddelen, met name diepvriesmaaltijden, is een andere manier waarop deze categorie voedingsmiddelen schadelijk kan zijn voor de gezondheid van het hart."

9

Voedsel dat een hoog cholesterolgehalte kan veroorzaken: bepaalde plantaardige oliën (palmolie, kokosolie, enz.)

plantaardige olie

Best zegt: "Een eetlepel palmolie staat gelijk aan 7 gram verzadigd vet. 1 eetlepel kokosolie staat gelijk aan 12 gram verzadigd vet. Deze oliën worden vaak aangeprezen omdat ze gezonder zijn om mee te koken dan andere, maar als je erover nadenkt hun effect op cholesterol is dit niet noodzakelijkerwijs het geval. Beide tropische plantenoliën bevatten veel verzadigd vet en worden vaak in grote hoeveelheden gebruikt als zowel kookhulpmiddelen als ingrediënten. Bij het sauteren van groenten in een poging om gezondere palm- of kokosolie te zijn als een aanzienlijke hoeveelheid verzadigd vet in een gerecht, onnodig. Water kan worden gebruikt in plaats van olie om te bakken of andere vloeistoffen zoals balsamicoazijn of sojasaus. "

8

Voedsel dat een hoog cholesterolgehalte kan veroorzaken: gevogelte met de huid

geroosterde kip

Richards zegt: "Kippenhuid is 100 gram per portie en bevat 9 g verzadigd vet. Gevogelte is een voedselcategorie die niet veel aandacht krijgt vanwege het potentieel voor het verhogen van cholesterol, wat gevaarlijk kan zijn als personen die risico lopen op hoog cholesterol consumeren het anders denken. Wanneer de schil wordt verwijderd, daalt het gehalte aan verzadigd vet van kip en andere vormen van gevogelte aanzienlijk. Het laten zitten van de schil kan echter bijdragen aan een hoger cholesterolgehalte in het bloed en komt vaak voor in gerechten zoals kipsalade, rotisserie-kippen , en gebakken of gebakken kip. Als je een maaltijd met gevogelte bereidt, verwijder dan de schil, of in ieder geval het grootste deel, om de hoeveelheid verzadigd vet die de maaltijd bevat te verminderen."

7

Voedsel dat een hoog cholesterolgehalte kan veroorzaken: bepaalde chocolade

mix van chocoladerepen op tafel

Feder legt uit: "30g pure chocolade bevat ongeveer 9g verzadigd vet. Het is een algemene misvatting dat, aangezien pure chocolade antioxidanten bevat en artsen aanbevelen om het te hebben, je zoveel kunt nemen als je wilt Helaas is dit niet helemaal waar, pure chocolade heeft wel antioxidanten en gezondheidsvoordelen, maar mag alleen met mate worden gegeten. Bovendien is het hebben van meer dan 70% pure chocolade beter voor je gezondheid en kun je het beste melkchocolade vermijden of beperken. heeft net zoveel zo niet meer verzadigd vet en bevat ook meer suiker en geen gezondheidsvoordelen."

6

Voedsel dat een hoog cholesterolgehalte kan veroorzaken: bevroren blended koffie (bijv. Frappuccino)

koffiedranken

Het beste is dat een 16 ounce Caramel Frappuccino 10 gram verzadigd vet en 54 gram toegevoegde suiker bevat. "Deze suikerhoudende koffiemelanges worden vaak meer gebruikt vanwege hun vullende karakter als vervanging voor echt voedsel dan vanwege hun koffiegehalte. Ze bevatten relatief weinig cafeïne, sommige bevatten helemaal geen cafeïne, en bevatten veel verzadigd vet en toegevoegde suikers. Consumenten zijn beter van het maken van hun eigen gemengde koffie waar de ingrediënten kunnen worden gecontroleerd en cholesterolverlagende ingrediënten kunnen worden toegevoegd, zoals gemalen vlas en amandelmelk.Slechts één van deze drankjes is gevuld met ongeveer 10 gram verzadigd vet en meer dan 50 gram toegevoegde suiker voor 16 ons."

5

Voedsel dat een hoog cholesterolgehalte kan veroorzaken: volle zuivelproducten (ijs, kaas, boter)

Zelfgemaakt ijs

Beste aandelen, "1 kopje standaard vanille-ijs bevat ongeveer 10 gram verzadigd vet. Een eetlepel standaardboter bevat 7 gram verzadigd vet. IJs en boter zijn basisproducten in zowat elke koelkast en Dit is op zichzelf niet slecht, maar voor degenen die risico lopen op een hoog cholesterolgehalte kan het regelmatig consumeren van deze producten ervoor zorgen dat het cholesterol snel stijgt.Volvette zuivelproducten, zoals ijs en boter, bevatten een aanzienlijke hoeveelheid verzadigd vet. Dit is vooral als je kijkt naar de hoeveelheid die wordt gebruikt en hun vetrijke ingrediënten die er vaak mee gepaard gaan.IJs wordt bijvoorbeeld vaak overgoten met andere voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan verzadigd vet, zoals chocoladesiropen, snoepjes en slagroom. Wanneer het gaat om volvette zuivelproducten zoals boter, is de regelmaat waarmee ze worden gebruikt de eerste zorg.Boter kan worden gebruikt tijdens het kookproces en als ingrediënt waardoor het waarschijnlijk is dat het gerecht Zal rijk zijn aan verzadigd vet. In plaats van over te stappen op volle zuivelproducten, kun je opties met een lager vetgehalte overwegen of het aantal keren dat ze worden geconsumeerd verminderen." 

4

Voedsel dat een hoog cholesterolgehalte kan veroorzaken: een ontbijtsandwich ala the McMuffin met worst en ei

worstontbijtsandwich

Dandrea zegt: "Elk fastfood- of dinerworst-eierkoekje of -muffin is een driedubbele klap vanwege het verzadigde vet in de boter die wordt gebruikt om het koekje te maken, het verzadigde vet in het spek en het verzadigde vet in het ei. McDonald's Worst McMuffin met ei bevat 10 gram verzadigd vet. De American Heart Association beveelt een inname van verzadigd vet aan van 5-6% van het totale aantal calorieën. Op basis van een dieet met 2000 calorieën zou dat in totaal 11-13 gram zijn per dag. Eén McMuffin, of een gelijkwaardige ontbijtsandwich met worst en ei, bevat bijna al het verzadigde vet dat je op een dag zou moeten hebben.'

3

Voedsel dat een hoog cholesterolgehalte kan veroorzaken: Thais eten (uit een restaurant)

kip pad thai

Richards zegt dat er voor 2,5 kopjes Pad Thai ongeveer 10 - 20 gram verzadigd vet is, afhankelijk van de locatie. Thais eten is heerlijk en wordt vaak beschouwd als een gezond alternatief voor Chinees of Japans afhalen. Helaas worden de meeste gerechten gemaakt met kokosmelk, een plantaardig melkalternatief met veel verzadigd vet. Dit feit alleen al kan ervoor zorgen dat een Pad Thai-gerecht het cholesterolgehalte verhoogt, nog afgezien van de hoeveelheid toegevoegde suiker die vaak in deze gerechten wordt gebruikt. Er zijn tal van mogelijkheden om thuis je eigen, gezondere, Pad Thai en andere Thaise maaltijden samen te stellen, waarbij je precies weet wat er in je maaltijd gaat en hoeveel verzadigd vet het bevat." 

2

Voedsel dat een hoog cholesterolgehalte kan veroorzaken: bepaalde noten

kom met pinda's

Feder zegt: "Noten bevatten vaak veel vetten, de meeste bevatten veel gezonde vetten, terwijl sommige meer verzadigde vetten bevatten. Paranoten, macadamianoten en cashewnoten bevatten het meeste verzadigde vetten. Per 100 g , deze noten bevatten respectievelijk 16g, 12g, 9g. Hoewel ze met mate nog steeds gezond kunnen zijn, zou ik, als je probeert op je inname van verzadigd vet te letten, kiezen voor andere noten zoals amandelen, pinda's en walnoten. "

1

Voedsel dat een hoog cholesterolgehalte kan veroorzaken: voedingsmiddelen op basis van kaas (macaroni en kaas, pizza, enz.)

macaroni en kaas in dozen

Best zegt: "Een kopje geraspte cheddarkaas bevat 26 gram verzadigd vet. Deze voedingsmiddelen op basis van kaas worden meestal gemaakt met traditionele cheddarkaas die is versnipperd. Waarschijnlijk wordt meer dan 1 kopje gebruikt voor elk recept dit brengt deze gerechten gemakkelijk tussen de 50 en 100 gram verzadigd vet.Een medium kaaspizza gemaakt met mozzarellakaas zal 25 tot 50 gram verzadigd vet bereiken voor de hele pizza.Het gehalte aan verzadigd vet en natrium van deze gerechten, samen met het gebrek aan dichte voeding in het algemeen, maakt ze een cholesterolverhogend risico.Als u dit soort gerechten moet consumeren, overweeg dan om over te schakelen op kaas met een lager vetgehalte, waardoor de hoeveelheid vet wordt verminderd die een recept vereist, of een optie voor een kaasloze pizza geladen met groenten."