5 eenvoudige fitnessgewoonten die u op het goede spoor houden tijdens de feestdagen

20 Dec 2022

5 eenvoudige fitnessgewoonten die u op het goede spoor houden tijdens de feestdagen

Laten we echt worden: de feestdagen zijn een tijd om te genieten van warme chocolademelk die overloopt van marshmallows en kerstkoekjes die perfect zijn ingevroren. Dit is het seizoen om jezelf te trakteren, maar helaas kunnen al deze feestelijke en ongelooflijk smakelijke lekkernijen het ook veel moeilijker maken om je aan je gebruikelijke trainings- en dieetroutine te houden. Je hebt te hard gewerkt om op te geven in de laatste twee weken van het jaar. Daarom delen we vijf eenvoudige fitnessgewoonten die je tijdens de feestdagen op het goede spoor houden. Volg deze tips om ervoor te zorgen dat uw slee niet te ver uit koers raakt!

"Tijdens de feestdagen is het moeilijker om gezond te eten en aan lichaamsbeweging te doen vanwege al het reizen, evenementen, feesten en meer. Dus in plaats van helemaal van de kaart te vallen, houd je aan een paar belangrijke gewoonten om jezelf fit en gezond te houden dus je bent klaar om er weer in te springen als de vakantie voorbij is", adviseert Anthony J. Yeung, CSCS, een fitnessexpert en de oprichter van GroomBuilder.

Blijf lezen voor meer van Yeung's meest aanbevolen eenvoudige fitnessgewoonten voor de feestdagen. En mis daarna niet De beste oefeningen om snel van vakantiegewicht af te komen, zegt een expert.

Blijf gehydrateerd.

fitnessvrouw met kerstmuts en waterfles, concept van gemakkelijke fitnessgewoonten om tijdens de vakantie te volgen

Op de hoogte blijven van uw waterinname is hier de naam van het spel. Bovendien zegt onderzoek dat meer water drinken kan helpen bij uw inspanningen om af te vallen. Dus doe jezelf een plezier en zorg dat je gehydrateerd blijft.

Volgens Yeung: "Gehydrateerd blijven is een van de gemakkelijkste dingen die je kunt doen voor je gezondheid en conditie, vooral als je op vakantie gaat. Drink genoeg water zodat je urine lichtgeel is." Als je wat hydratatiemotivatie nodig hebt, overweeg dan om te kiezen voor een slimme waterfles die je eraan herinnert je slokjes te nemen.

Krijg elke dag wat beweging.

Als je het gevoel hebt dat je geen extra tijd hebt om te trainen of te joggen op de loopband, zeg dan tegen jezelf dat je lichaam en geest je dankbaar zullen zijn als je dat wel doet. Iets simpels als een korte wandeling van 10 minuten naar buiten is beter dan de hele dag op de bank chillen. Yeung raadt aan om te fietsen, met je pup te wandelen, touwtje te springen of een dansje te doen in je woonkamer. Het belangrijkste is dat je lichaam in beweging komt.

Verhaal gaat verder

Blijf 80% van de tijd bij gezond voedsel.

Yeung raadt aan om je bord te vullen met veel mager vlees, verse groenten en hele koolhydraten voor de meeste maaltijden. Dit is essentieel om uw lichaam te voorzien van de belangrijke voedingsstoffen die het nodig heeft om goed te functioneren. "Op die manier kun je af en toe zonder schuldgevoel uitgeven", zegt Yeung.

GERELATEERD: 6 manieren om te genieten en toch gewichtstoename te voorkomen tijdens de feestdagen

Zorg voor voldoende slaap.

vrouw slaapt op de bank tijdens Kerstmis

Naast voeding en lichaamsbeweging is slaap een belangrijk onderdeel van uw algehele fitheid en welzijn. Volgens de richtlijnen van de National Sleep Foundation zouden volwassenen elke nacht zeven tot negen uur vaste slaap moeten krijgen. Personen van 65 jaar en ouder zouden zeven tot acht uur Z's moeten krijgen.

Houd de lange termijn in gedachten.

Zoals we in het begin al zeiden, dit is het seizoen om jezelf te trakteren. Dat betekent dat u zich niet schuldig hoeft te voelen als u geniet van een grote vakantiemaaltijd of kiest voor een extra peperkoekkoekje. "Fitness is een levenslange bezigheid", legt Yeung uit. "Ga na de vakantie meteen terug naar je normale routine, dan hoef je niet meer te stressen."