Aaron Judge's record 62e homerun-bal wordt op een veiling verkocht voor $ 1,5 miljoen nadat de verkoper het bod van $ 3 miljoen heeft afgewezen

20 Dec 2022

Aaron Judge's record 62e homerun-bal wordt op een veiling verkocht voor $ 1,5 miljoen nadat de verkoper het bod van $ 3 miljoen heeft afgewezen

De man die de 62e homerun van Aaron Judge ving, kreeg er niet zoveel voor als hij had verwacht. (Foto door Elsa/Getty Images)

De man die de recordbrekende 62e homerun-bal van Aaron Judge ving, zou altijd een aardig centje verdienen als hij zijn prijs eenmaal had verkocht. Het was dan ook geen verrassing dat Cory Youmans — de man die de bal ving — er in november een bod van $3 miljoen voor kreeg.

Youmans sloeg dat aanbod af. Net als Judge ging hij op zichzelf wedden.

Nou, die weddenschap heeft hij verloren. Judge's 62e homerun-bal werd zaterdag op een veiling verkocht voor $ 1,5 miljoen. De bal is geauthenticeerd door MLB en wordt geleverd met de herkomstbrief van Youmans, dus het is echt.

De bal, Judge en Youmans haalden allemaal de krantenkoppen op 4 oktober. Dat was de dag dat Judge de recordbrekende homerun sloeg. In de eerste inning nam hij een 1-1-slider van Texas Rangers-starter Jesus Tinoco over het linkerveldhek. De homerun zorgde voor een nieuw record in de American League. De grote Yankees Roger Maris had het vorige AL-record met 61 homeruns. Barry Bonds heeft het single-season MLB-record, met 73 homeruns.

Judge, die tijdens de voorjaarstraining een massale contractverlenging van de Yankees afwees, gebruikte het recordbrekende seizoen om deze maand een veel grotere deal van $ 360 miljoen met New York binnen te halen. Met andere woorden, Judge wedde op zichzelf en won.

Fans kenden de waarde van de bal en waren bereid alles uit de kast te halen om miljoenen te verdienen als ze de recordbrekende treffer binnenhaalden. Een fan ging zelfs zo ver dat hij uit de tribune sprong om te proberen de bal te vangen toen Judge's bal over het hek zeilde. Die fan was niet succesvol.

In plaats daarvan maakte Youmans de vangst. Destijds zei hij dat hij niet zeker wist wat hij met de bal wilde doen. De volgende dag ontving hij naar verluidt een bod van $ 2 miljoen op de bal van een veilingmeester en wees het af.

Youmans had een goede reden om de bal vast te houden. De recordprijs voor een homerun-bal is $ 3 miljoen. Iemand was bereid zoveel te betalen voor Mark McGwire's 70e homerun-bal in het MLB-seizoen van 1998. De prijzen van sportmemorabilia zijn de afgelopen jaren explosief gestegen en Youmans volgde de trends en verwachtte dat de bal van Judge dat record zou breken.

Uiteindelijk verdiende Youmans $1,5 miljoen voor het vangen van een honkbal. Natuurlijk heeft hij niet het bedrag gekregen dat hij had verwacht, maar je kunt niet echt beweren dat hij hier een slechte deal heeft gesloten.