Ik ben een dokter en hier zijn 6 tips voor senioren om gezond te blijven in 2023

20 Dec 2022

Ik ben een dokter en hier zijn 6 tips voor senioren om gezond te blijven in 2023

Aangezien 2022 ten einde loopt en we het nieuwe jaar ingaan, zullen veel mensen goede voornemens maken om actiever te zijn of af te vallen. Als arts die senioren behandelt, moedig ik mijn patiënten aan om niet alleen actief te zijn in het nieuwe jaar, maar ook proactief om te gaan met de andere factoren die van invloed zijn op hun gezondheid. waar mijn patiënten mee te maken hebben, en ik streef ernaar om die problemen binnen mijn praktijk aan te pakken. Lees verder voor advies dat ik deel met mijn oudere patiënten om ervoor te zorgen dat hun gezondheid in 2023 prioriteit geeft.

1

Laat u vaccineren

Je immuunsysteem verzwakt naarmate je ouder wordt, waardoor het moeilijker wordt voor je lichaam om ziektes te bestrijden. Als gevolg hiervan worden senioren onevenredig zwaar getroffen door ziektes als COVID-19, griep, gordelroos en longontsteking. Bovendien lopen patiënten met chronische aandoeningen, zoals hartaandoeningen of diabetes, een groter risico op ernstige ziekten, waardoor vaccinaties een cruciaal onderdeel zijn om veilig te blijven, vooral wanneer ze samenkomen met vrienden of familie tijdens de vakantie.

Je laten vaccineren is een eenvoudige, effectieve en veilige manier om jezelf en anderen om je heen te beschermen tegen ziekten die te voorkomen zijn. Ik raad aan om met uw arts of apotheker te overleggen welke vaccins u nodig heeft om in 2023 gezond te blijven en wanneer u deze het beste kunt krijgen.

2

Plan regelmatige screenings

Oudere volwassenen lopen een hoger risico op chronische aandoeningen zoals kanker, diabetes en hypertensie. Volgens de CDC heeft naar schatting 70% van de volwassenen van 65 jaar of ouder hypertensie, en voor velen kunnen de symptomen onopgemerkt blijven als ze niet regelmatig worden gescreend. Het vroegtijdig opsporen en behandelen van deze aandoeningen kan uw gezondheidsresultaten verbeteren. Ik moedig iedereen aan om proactief om te gaan met hun gezondheid en met hun arts te praten over de ziekten waarvoor ze mogelijk een hoog risico lopen, zodat ze hun jaarlijkse screenings van tevoren kunnen plannen.

3

Eet Gezond

Groenten wassen

Hoewel het voor iedereen belangrijk is om gezond te eten, is het vooral voor senioren cruciaal om een ​​uitgebalanceerd dieet te volgen om gezond ouder worden te ondersteunen. Kleine aanpassingen in uw dieet, zoals het opnemen van verse groenten, fruit en noten, kunnen een grote bijdrage leveren aan het verbeteren van uw gezondheid. Als u moeite heeft om naar een supermarkt te gaan, overweeg dan thuisbezorgdiensten, onderzoeksshuttles in uw gemeenschap of vraag een buurman of familielid om mee te rijden. En als je worstelt met voedselonzekerheid, weet dan dat je niet de enige bent. Uit een onderzoek uit 2022 van Feeding America bleek zelfs dat 5,2 miljoen senioren voedselonzeker zijn. Als u hulp nodig heeft om toegang te krijgen tot gezond, voedzaam voedsel, raad ik u aan om met uw arts te praten over middelen die in uw gemeenschap beschikbaar zijn. Bij CenterWell Senior Primary Care kunnen onze medewerkers bijvoorbeeld patiënten helpen de toegang tot gezond voedsel en vervoershulp veilig te stellen.

Verhaal gaat verder

4

Oefen veilig

gelukkige senior man traint met dumbbells om er jonger uit te zien en zich jonger te voelen

Oudere volwassenen hebben de neiging om een ​​zittende levensstijl te hebben vanwege beperkte mobiliteit en verminderde spierkracht, maar er zijn low-impact, veilige oefeningen die de meeste senioren kunnen doen om hun gezondheid te verbeteren, zoals wandelen, yoga of aquarobics. Uit onderzoek van The National Council on Aging is gebleken dat actief blijven in de latere levensjaren verband houdt met verbeteringen in de fysieke en psychologische gezondheid. Enkele van deze voordelen zijn onder meer het voorkomen van botverlies, het verlichten van artrosepijn, het voorkomen van chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten en diabetes, het versterken van de immuniteit en het verbeteren van uw humeur. Zelfs een korte wandeling in uw dagelijkse routine opnemen kan uw algehele gezondheid ten goede komen.

5

Blijf in contact met anderen

sociaal diner voor senioren, stiekeme gewoontes om veroudering te vertragen

Als arts voor senioren weet ik welke gevolgen eenzaamheid heeft voor iemands fysieke en mentale gezondheid. Volgens de CDC zijn veel volwassenen van 50 jaar en ouder sociaal geïsoleerd of eenzaam op manieren die hun gezondheid in gevaar brengen, zoals vroegtijdig overlijden, dementie, meer depressies en angsten en hartfalen. In contact blijven met anderen is een geweldige manier om sociaal isolement te verminderen. Het National Institute on Aging raadt aan om elke dag een moment in te plannen om persoonlijk of telefonisch in contact te blijven met familie, vrienden en buren, of om actief te worden in uw gemeenschap. Ik moedig mijn patiënten bijvoorbeeld aan om naar de gemeenschapsruimten van CenterWell Senior Primary Care te komen, waar we educatieve gezondheidssessies organiseren en leuke activiteiten ondernemen als gemeenschap. Vrienden en familie zijn ook welkom.

6

Overweeg gezondheid thuis

Veel senioren realiseren zich niet dat ze in het comfort van hun huis hoogwaardige gezondheidszorg kunnen krijgen voor een breed scala aan gezondheidsproblemen, wat ook helpt als ze moeite hebben met vervoer naar afspraken. Terwijl traditionele dokterspraktijken misschien minder persoonlijk aanvoelen, kunnen thuiszorgprofessionals nauwere relaties met hun patiënten opbouwen en hun unieke behoeften aanpakken, inclusief de levensstijlfactoren die van invloed zijn op hun gezondheid. Een thuisverpleegkundige kan bijvoorbeeld in de koelkast van een patiënt kijken om ervoor te zorgen dat ze toegang hebben tot voedzaam voedsel of de kasten openen om te controleren of de medicijnen up-to-date zijn. Thuiszorgdiensten zoals Heal en CenterWell Home Health hanteren een benadering van de hele persoon, niet alleen om de fysieke gezondheid van hun patiënt te geven, maar ook om patiënten te helpen contact te maken met sociale en geestelijke gezondheidsdiensten, zodat ze thuis goed ouder kunnen worden. Wat uw goede voornemens voor 2023 ook mogen zijn, het is belangrijk dat iedereen, vooral senioren, prioriteit geeft aan hun gezondheid en welzijn in het komende jaar.