Tekenen dat uw lichaam vitamine D niet kan opnemen, volgens artsen

20 Dec 2022

Tekenen dat uw lichaam vitamine D niet kan opnemen, volgens artsen

Naar buiten gaan en genieten van de zon is soms het beste medicijn als we ons down voelen, maar dat is niet altijd het geval als het gaat om vitamine D. We kunnen de essentiële vitamine produceren als we worden blootgesteld aan zonlicht , maar het kan voor velen een uitdaging zijn om het benodigde bedrag te krijgen. In feite is een tekort aan vitamine D zo gewoon dat het een wereldwijd probleem is. Volgens de Cleveland Clinic: "Ongeveer 1 miljard mensen wereldwijd hebben vitamine D-tekort, terwijl 50% van de bevolking vitamine D-tekort heeft. Ongeveer 35% van de volwassenen in de Verenigde Staten heeft vitamine D-tekort." Vitamine D is essentieel voor botontwikkeling, gezonde tanden en spieren. Zonder dat komt onze algehele gezondheid in gevaar. "Vitamine D-tekort is in verband gebracht met een groot aantal acute en chronische ziekten, waaronder pre-eclampsie, tandcariës bij kinderen, parodontitis, auto-immuunziekten, infectieziekten, hart- en vaatziekten, dodelijke kankers, diabetes type 2 en neurologische aandoeningen," Dr. Kim Langdon, MD , vertelt OBGYN met Medzino ons. Het dagelijks innemen van een supplement is een manier om ervoor te zorgen dat je voldoende vitamine D binnenkrijgt en Dr. Langdon zegt dat vitamines "een gezond immuunsysteem en cardiovasculair systeem, bot- en skeletgezondheid kunnen ondersteunen. Er kunnen echter risico's aan verbonden zijn. Stella Bard, M.D. vertelt ons: "Vitamine D speelt een belangrijke rol in de groei en structuur van botten en tanden, en de immuunfunctie. Het risico is echter vitamine D-toxiciteit met overmatige suppletie en leidt tot hypercalciëmie die misselijkheid en braken, zwakte en frequent urineren veroorzaakt. botpijn en calciumstenen in de nieren." Eat This, Not That! Health sprak met experts die vertelden wat u moet weten over vitamine D en tekenen die erop wijzen dat u een tekort zou kunnen hebben. Het wordt altijd aanbevolen om uw arts te raadplegen voordat u supplementen inneemt en raadpleeg uw arts voor medisch advies.  Lees verder - en om uw gezondheid en de gezondheid van anderen te verzekeren, mag u deze zeker tekenen dat u al COVID heeft gehad niet missen.

Verhaal gaat verder

1

Waarom een ​​tekort aan vitamine D zo vaak voorkomt

vrouw die zonnebrandcrème aanbrengt terwijl ze buiten op de stedelijke locatie staat tijdens zonnig weer

Dana Ellis Hunnes PhD, MPH, RD is senior diëtist aan het UCLA Medical Center, assistent-professor aan de UCLA Fielding School of Public Health en auteur bij Cambridge University Press , van het nieuwe boek RECIPE FOR SURVIVAL zegt: "We dragen zonnebrandcrème, blijven meer binnen (met banen), het nadert de winter wanneer er minder UV is omdat de zon lager aan de hemel staat, onze voeding bevat weinig vitamine D. " Tina Marinaccio MS RD CPT, Integrative Culinary Registered Dietitian Nutritionist bij Health Dynamics voegt eraan toe: "Vitamine D-tekortkomingen komen vaak voor omdat het niet overvloedig aanwezig is in de voedselvoorziening, en de meesten van ons hier in de VS wonen niet in equatoriale regio's waar we de mogelijkheid om genoeg van de zon te verdienen. Bovendien doen veel mensen er alles aan om de zon te vermijden door zich te bedekken, zonnebrandcrème te dragen en tussen tien en twee uur uit de zon te blijven om zich te beschermen tegen huidkanker. Voedselbronnen zijn beperkt tot vis zoals zalm, eidooiers, runderlever en melk, dus je kunt zien waarom de meeste mensen tekortschieten. In feite begon de regering in de jaren dertig van de vorige eeuw met het versterken van melk met vitamine D in een poging om rachitis (een botziekte door vitamine D-tekort) uit te roeien. dat zachte botten veroorzaakt) bij kinderen." Nancy Mitchell, een gediplomeerd verpleegster bij Assisted Living Centre, deelt: "Vitamine D-tekort komt veel voor in gebieden waar het hele jaar door lage temperaturen en koudere klimaten zijn. Mensen die in Canada en koudere staten wonen, lopen een bijzonder risico om vitamine D te ontwikkelen tekort vanwege hun verminderde blootstelling aan zonlicht als gevolg van bewolking. Het is niet zo dat je geen zonlicht en vitamine D kunt ontvangen door de bewolking, maar het zal langere periodes buitenshuis nodig hebben om de juiste hoeveelheden op te nemen die nodig zijn voor een optimale lichaamsfunctie. We zien ook een verhoogde incidentie van vitamine D-tekort onder thuiswerkers. Deze werknemers brengen het grootste deel van hun tijd binnen door, zelfs als ze thuis zijn. Dit maakt het vrijwel onmogelijk om voldoende dagelijkse blootstelling aan zonlicht te krijgen. Je moet naar buiten, ook al is het maar voor 30 minuten per dag."

2

Waarom het voor sommige mensen moeilijk is om vitamine D op te nemen

vitamine D-voedingsmiddelen

Kelly Johnson-Arbor, MD, FACEP, FUHM, FACMT Medical Toxicologist en Co-Medical Director bij het National Capital Poison Centre legt uit: "Hoewel voedsel voor veel mensen een bron van vitamines en mineralen is, zijn er maar heel weinig voedingsmiddelen zijn rijk aan vitamine D. Levertraan, vis (waaronder zalm en forel) en paddenstoelen zijn voedingsmiddelen met een hoog vitamine D-gehalte. Omdat het een uitdaging is om voldoende vitamine D uit voedsel te halen, moeten de meeste mensen vitamine D via de huid binnenkrijgen. Mensen die in een klimaat leven met weinig zonlicht, mensen die dikke of zware kleding dragen over het grootste deel van het lichaam, en die ouder zijn, zwaarlijvig zijn of een donkere huidskleur hebben, kunnen echter moeite hebben met het synthetiseren van vitamine D via hun huid. Deze personen moeten met hun arts bespreken of suppletie met vitamine D geschikt is.De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor vitamine D bij de meeste volwassenen is 600 IE, en dit kan worden bereikt door middel van orale vitamine D-suppletie. mensen met gastro-intestinale aandoeningen kunnen moeite hebben met het opnemen van vitamine D uit het spijsverteringskanaal."

3

Tekenen van een vitamine D-tekort

Lisa Richards, een voedingsdeskundige en bedenker van het Candida-dieet, vertelt ons: "Tekenen en symptomen van een vitamine D-tekort kunnen gemakkelijk worden doorgegeven als slechts een bijwerking van je drukke en uitputtende levensstijl. Maar chronische vermoeidheid en andere symptomen kunnen tekenen zijn van een ernstig vitamine D-tekort. Andere verrassende tekenen van vitamine D-tekort zijn haaruitval, spierpijn en depressie.' Emma Louise Kirkham Women's Hormone Health Coach & Dietary Supplements Advisor zegt: "Een tekort aan vitamine D kan zich uiten als rugpijn, gewrichtspijn of stijfheid, spiertrekkingen of -spasmen, verzwakte botten, artritis van osteoporose, haaruitval, tandbederf, vermoeidheid en vaak krijgen Daarnaast kunnen vrouwen premenstrueel syndroom, PCOS of vruchtbaarheidsproblemen ervaren die ook verband houden met vitamine D-tekort (naast andere voedingstekorten)."

4

Wat u moet weten voordat u vitamine D inneemt

bord met verse zeevruchten

Kelsey Mauro, een Board Certified Dermatology Physician Assistant en een Functional Medicine Gut Health Consultant/Holistic Medicine Provider legt uit: "Er is een verband geweest tussen een gebrek aan vitamine D en het risico op dementie en beroerte bij individuen. Het kan een uitdaging zijn om vitamine D op te nemen als u bepaalde medische problemen heeft, zoals de ziekte van Crohn, coeliakie of cystische fibrose.Om de opname te verhogen, kunt u vitamine K, magnesium en zink in uw dieet opnemen, gezonde vetten in uw dieet verhogen, zoals ghee, en eet meer zeevruchten in uw dieet omdat de vitamine D in zeevruchten beter wordt opgenomen in vergelijking met plantaardige bronnen.Voordat u een vitamine D-supplement neemt, moet u weten dat het een in vet oplosbare vitamine is, dus het consumeren ervan met vet zal toenemen de opname ervan en te veel innemen kan leiden tot vitamine D-toxiciteit en misselijkheid en uitdroging veroorzaken." Marinaccio voegt eraan toe: "Vitamine D is in vet oplosbaar, dus het is het beste om het in te nemen bij een vette maaltijd voor opname. Veel mensen nemen supplementen bij het ontbijt, dus als je thee drinkt met magere melk en toast met jam, ga je niet neem vitamine D bij een latere maaltijd in aanwezigheid van vet, of voeg wat vet toe aan je ontbijt, zoals een scheutje avocado of notenboter op je toast. Voor het gebruiksgemak houd ik van vitamine D in vloeibare vorm . Ik raad vitamine D met toegevoegde vitamine K2 aan om zowel de botten als de cardiovasculaire gezondheid te bevorderen."

5

De voordelen en risico's van het nemen van vitamine D

vitamine D3

Dr. Jacob Hascalovici MD, PhD, Clearing Chief Medical Officer legt uit: "De voordelen van vitamine D-inname zijn onder meer het beschermen van je botten, het mogelijk helpen stabiliseren van je humeur en mogelijk het bestrijden van kanker. Het is duidelijk dat vitamine D essentieel is en dat het lichaam lijdt als je dat doet krijgt er geen genoeg van. Het is belangrijk om niet meer dan 4.000 IE per dag te nemen, omdat te veel vitamine D kan bijdragen aan misselijkheid, braken, nierstenen, hartbeschadiging en kanker. In zeldzame gevallen kan de opbouw van vitamine D in de loop van de tijd leiden tot calciumgerelateerde toxiciteit." Dr. Johnson-Arbor deelt: "De voordelen van vitamine D-suppletie kunnen zijn: verbeterde botgezondheid, verminderde ontsteking en verbeterde hartgezondheid. Hoewel vitamine D-toxiciteit zeldzaam is, gebeurt het, dus zoek medische hulp of neem contact op met Poison Control als u ontwikkelt ongewenste of onverwachte tekenen of symptomen na inname van vitamine D-supplementen Er zijn twee manieren om contact op te nemen met Poison Control: online op www.poison.org of telefonisch op 1-800-222-1222 Beide opties zijn gratis, vertrouwelijk en beschikbaar 24 uren per dag." Mauro zegt: "De voordelen van het dagelijks innemen van vitamine D is dat vitamine D ontstekingen kan verminderen, je immuunsysteem kan versterken, de bloeddruk kan verlagen, het risico op hartaandoeningen kan verminderen en bepaalde soorten kanker kan voorkomen. De risico's van het nemen van vitamine D dagelijks te veel inneemt, wat een schadelijk hoog calciumgehalte in uw bloed kan veroorzaken, wat mogelijk afzettingen in uw bloedvaten of zachte weefsels kan vormen. Dit kan ook leiden tot een verhoogd risico op pijnlijke nierstenen. Kirkham voegt eraan toe: "Soms zie je vitamine D in een eenheidsgrootte van IE. Elke 100 IE is 2,5 mcg. De ADH is 5 mcg, maar de ideale inname is 11 mcg. Als je worstelt met botgezondheid of premenstrueel syndroom, kijk dan voor vitamine D in combinatie met calcium kan heilzaam zijn en het calcium zal ook de opname van vitamine D helpen bevorderen. Als het om vitamine D gaat, moet dit worden ingenomen met voedsel dat gezonde vetten of oliën bevat om de opname te bevorderen, hoe laag het gehalte ook is. van gal kan de opname daadwerkelijk belemmeren. Zoals met elke vitamine, kan het enkele weken duren voordat u verbeteringen van supplementen ziet, en eventuele vereisten voor voedingssupplementen moeten elke drie maanden worden herzien. Supplementen alleen kunnen alleen zoveel nadenken, voeding en levensstijl veranderingen moeten ook worden overwogen.Het dagelijks innemen van vitamine D kan helpen de niveaus van immuniteit te verhogen, onze botgezondheid te helpen beschermen en onze hormonale onevenwichtigheden te ondersteunen (in combinatie met veranderingen in voeding en levensstijl). te veel vitamine D kan zelfs schadelijk zijn. Dit komt omdat het de opname van calcium stimuleert. Te veel kan de verkalking van het zachte weefsel veroorzaken, waardoor problemen zoals de verharding van de slagaders of de ontwikkeling van nierstenen kunnen verergeren. Daarom wordt aanbevolen om slechts 3-5 mcg vitamine D als supplement in te nemen, afhankelijk van de individuele behoeften."